NYHET! Anmälan till alla resor skall i första hand göras till: info@sokf2.se i andra hand på telefon till Corinna Grandin 072 324 09 07. Anmäl er också till att få info om kortresor/ samåkningsresor näraliggande i tiden, då man tar en fika/lunch tillsammans efter.

Inbetalning görs till bankgiro 359-4025 och glöm inte att skriva namn och resans nummer. Ingen övrig information här.

Resa 2        Egen resa till Malmö konsthall söndag 8 mars

Samling vid konsthallen 13.45, offentlig guidning 14.00 därefter dricker vi gemensamt kaffe någonstans.               

Ragna Bley ung målare, storskaliga dukar, filosofiska reflektioner till referenser till science fiction-litteratur, naturvetenskap, biopolitik och annat som ligger Bley nära hjärtat.           Inger Ekdahl var en av modernismens pionjärer i Sverige. I efterkrigstidens Paris kom hon tidigt i kontakt med inflytelserika konkretistiska konstnärskretsar som experimenterade med geometriska former och symmetriska mönster.

Enkelt att ta tåget från Trelleborg till Triangeln och därifrån ca 5 minuters promenad. Eventuella kostnader (kaffedrickande eller liknande, betalas av var och en på plats).

Resa 3        Samåkningsresa till Skissernas Museum och Galleri Jäger och Jansson söndag 29 mars kl. 11.30 från Trelleborg.

Skissernas Museum i Lund med allmän guidning av Basutställning: Minne och monument. Monument tillhör en av de kanske viktigaste kategorierna av konst i offentliga rum genom historien. Det är en konstform som än idag ofta engagerar människor och väcker stor debatt. Under 1900-talet började många konstnärer göra kritiska, skeptiska eller ibland parodiska anti-monument.

Galleri Jäger och Janssons utställning av Jiri Anderle.                 I ett dussintal verk uttrycker Anderle den mänskliga existentiella ångesten och allmän tidlöshet. På senare tid har hans arbete närmat sig det abstrakta. Anderle har haft närmare 100 utställningar över hela världen och hans verk är representerade på ca 40 gallerier bland annat New York Metropolitan Museum och Pompidou Centre I Paris. Någonstans fikar vi. Anmälan senast den 20 mars. Entré 60 kr. Kostnad till chauffören vid 3 personer 55 kr och vid 4 personer 45 kr.

Resa 4        Vår Österlenrunda med buss fredag den 17 april kl. 08.30 från Trelleborg. Åter ca kl.17.00        

Förmiddagskaffe på Perrongen i Ystad                          Simrislund: Jean-Louis Maurin Har gjort konstverk för diplom för nobelpristagarna i ekonomi, kemi och fysik. Han gör temperamålningar och blandar sin färg med pigment och bindemedel. Har geometriska motiv och försöker fånga en poetisk tanke.                                      Tom Olsson uppvuxen i Trelleborg, utbildad på Forum i Malmö, målar m. knivar och signerar med pensel. Hämtar inspiration östligaste Österlen-Brantevik.                                              Baiba Purins ” Min konst handlar om det magiska i tillvaron, att det under ytan finns en skatt att upptäcka, det stora i det lilla, något som trollbinder.                                                           Lunch Örums Nygård                                               Kulturgjuteriet i Borrby:    Börje Lindberg, 91 år, skulptör med stora verk utställda på många ställen. Här har även sonen Isak Lindberg sin verksamhet.                                                                        Mårten Landgren, målning. Teckningar och skulpturer som lovar både drastiska och överraskande grepp. Humor och allvar brukar gå hand i hand.   

Bindande anmälan senast 5 april. Kostnad 500 kr/person.

Resa 5        Konstrunda i Nordvästra Skåne  med buss lördag 23 maj kl- 08.30 från Trelleborg. Hemkomst 17-18-tiden.

Förmiddagskaffe Hillesdal Cafè vid Glumslöv                  Båstad: Sven Lingardsz Arbetar med ett traditionsförankrat måleri, ofta inom ett symbolistiskt och irrealt-surrealt referenssystem, i hartsoljeteknik, mestadels på träpannå Östra Karup: Galleri Arnstedt   Britt Arnstedt äger detta välkända galleri med 4-5000 besökare varje sommar. Galleriet har funnits i 20 år och Britt letar efter konstnärer med känsla att visa upp. ”Jag tycker om både berättande och abstrakt konst. Men det måste finns en innerlighet, det jag uppfattar som kyligt väljer jag bort.”                                                                      Lunch: Äppelgården vid Östra Karup                               Stidsvig: Aniela Pasquini-Wojdyno och Antonio Pasquini. Två konstnärer med mycket olika temperament. Aniela Wojdyno ägnar sig åt klassicism och är också en renässansskulptris som skapar sensualism inom den klassiska formen. Antonio Pasquini har mycket gemensamt med barockens uttryck i sina skulpturer i marmor, diabas och granit. Båda ägnar sig åt skulpturer, måleri och teckningar. Ramlösa och kaka i bussen på vägen hem.

Bindande anmälan senast 10 maj. Kostnad 650 kr/person.