Garden and Art: Besök hos Helle Christensen Hjort, konstnärinna med föreställande och icke föreställande konst, grafik, enkaustik (varmvaxmålning) dessutom med en fantastisk trädgård.

Lanthandeln i Torna Hällestad – butik, cafè och bageri, har en ambition att vara drivande när det gäller livsmedelsproduktion och bevarande av kulturhistoria, närkultur och landskap. Här intar vi en brunch och får med oss fika till senare. Under vår brunch kommer vi få höra om Axel Ebbes dotter som bodde i Torna Hällestad. Vi åker därefter till Skissernas Museum i Lund och ser på kubanen Carlos Garaicoas utsällning. På skissernas får vi även en guidning av juridikstudernade Jesper Bokefors om copyright, konststölder och andra intressanta aspekter kring juridik inom konstens värld. Någonstans under eftermiddagen dricker vi vårt medhavda kaffe och en bulle.