Vi åker buss från Trelleborg till Ljunghusen och stannar till hos Alexius Huber.

Ur Signums svenska konsthistoria om Huber: Här finner vi aluminium, ädelstål, akrylglas, konvexa och konkava metallspeglar, ljus. ljud och även papp. Var gränsen mellan måleri och skulptur går i Hubers fall är svårt att säga.

Därefter tar vi oss till Naturum, Falsterbo Strandbad och ser utställningen The nature of time. Smycken, installation, objekt och broderi. Här intar vi också vår lunch.

Efter lunch beger vi oss till Falsterbo Konsthall och utställningen Frank in the House. Åke E:son Lindman, Lotta Kühlhorn, Cilla Ramnek och Martin Wickström visar oss sin syn på Josef Franks olika konstnärskap.  Josef Frank var en österrikisk-svensk arkitekt och formgivare. Han var en av funktionalismens pionjärer.

Galleri Almviken blir sista stoppet för idag. Himmel och hav – tavlor från Näset av Ally Almviken.