Leif Brost letar bärnsten i Kämpinge och på Näset, därefter gör han smycken av många av dem. Han bedriver dessutom privat grottforskning och har varit i nästan varenda grotta i Europa. Både bärnstenar och grottmålningar omges av gamla myter. Kanske kan vi få svaret på en del frågor under vårt besök på Leif Brosts bärnstensmuseum. 

Vi fortsätter på vårens tema med kvinnliga konstnärer genom att åka till Falsterbo museum och se utställningen om Matilda Månsons liv och hennes fotografier. Matilda Månson föddes i Kämpinge 1868. Som 26-åring började hon utbilda sig till fotograf hos L.H. Bergström i Trelleborg och drev i perioder hans filialer i Svedala och Klagstorp. Fantastiskt vad många starka och ovanliga kvinnor det fanns kring sekelskiftet 18-1900 talet.   Vi fikar i kiosken på Falsterbo museum.