Onsdag 7 november 2018

RESA 2: ROSENGRENS METALLGJUTERI, Gottorpsvägen 56, VINTRIE

De har anor från 1909 och har gjutit skulpturer för både Axel Ebbe och Carl Milles med flera. Nu har gjuteriet byggt helt nya moderna lokaler och även utvecklat den senaste 3D tekniken vid tillverkning av gjutformar för bronsgjutning.

Claes Söderquist har efter många år nu slutfört ett 80 tal konstnärliga utsmyckningar och installationer i både Norge och Sverige. Investeringarna av kapital har nu passerat ca 200 miljoner kronor. Han kommer att berätta om sin intressanta konstnärliga gärning.

Vi reser i egen bil med samling på Trelleborgs Station för samåkning.
Avresa den 7 november kl 10.00
Hemresa ca kl 15.00 

30 platser
200 SKR kaffe/macka

Sista dag för bokning onsdag 31 oktober.

Anmälan görs till: britten.jystrand@gmail.com
Inbetalning görs till bankgiro 359-4025 och glöm inte att skriva ditt namn och resans nummer.