3 februari – 25 februari 2018

BRUTUS ÖSTLING

Under Afrikas himlar. Brutus riktar nu sin kamera mot djuren på de afrikanska savannerna, som en gång i människans gryning utgjorde även vårt vardagsrum. Här  blir också nattbilder med Vintergatan från afrikanskt perspektiv en stor och mäktig upplevelse. Bilderna berättar om särarten och skörheten i den afrikanska savannens djurvärld.

5 FRÅGOR

När Brutus Östling avslutat sin utställning på Axel Ebbes Konsthall passade vi på att ställa fem korta frågor.

1. Vilket är ditt bästa minne från denna utställning?
Svar: Det var en mycket trevlig vernissage! Många intresserade  människor som ville  fråga om bilderna och lyssna på mitt föredrag om savannen.

2. Var ska du ställa ut nästa gång?
Svar: Det blir till påsk, på Hällåkra Vingård utanför Anderslöv.

3. Ge tips på en fotograf att Googla på.
Svar:
  Jan Peter Lahall. Visst kan man googla. Men se hans utställningar!  Han har en fantastisk blick – både för detaljer och stora landskap. Precis som jag  söker han nya områden. Han intresserar sig för människor. Mina nya områden är stjärnhimlen och öknen. Jag kom precis hem från Namibia…

4. Nämn en bild som gjort stort intryck på dig?
Svar: Oj vilken svår fråga. Jag måste fundera. Redan som barn var jag intresserad av detaljrika bilder. Den holländske målaren Hieronymus Bosch tavlor fascinerade mig.

5. Vilken person skulle du gärna vilja träffa på Axel Ebbes Konsthall?
Svar:
Ännu svårare. Jag kom att tänka  på Jan Lindblad. Han väckte mitt naturintresse. Nu är han nog delvis bortglömd  men han fick många människor att intressera sig för naturen.

Läs mer om Brutus Östling