Fredag 16 februari 2018

RESA 1: HELSINGBORG OCH LANDSKRONA

Resan är nu FULLBOKAD!

Vi börjar med en fika i Helsingborg. Sedan guidad visning av den jurybedömda utställning Nordisk  Salong 2017. Helsingborgs Konstförening har via sitt kontaktnät i samverkan med Dunkers Kulturhus utformat denna variationsrika utställning. Sedan bär det av till Landskrona där lunch serveras  på restaurang Tyko Brahe.

Vi blir sedan guidade på Landskrona Museum och får möta Selma Lagerlöf som fotograf.  37 år gammal ger sig Selma Lagerlöf ut på sin första utlandsresa – en bildningsresa till Italien. Reskamrat var den världsvana Sophie Elkan. Italienresan skulle sedan följas  av ytterligare resor. Selma köpte sig en kamera och blev en flitig fotograf. Dessa bilder upptäcktes nyligen  i ett resealbum på Mårbacka .

Fortsättning och visning av utställningen Entomolomani som handlar om samlarmani, evolution och olika arter. Landskrona Konsthall förvandlas till en stor monter fylld av natur. Vi får även  en vägledning in de allra minsta delarna av natur. Här får vi möjlighet att upptäcka hur vårt seende ibland behöver vägledning för att möta nya tankar och insikter.

Avslutas med kaffe och sedan  mot Trelleborg.

Avresa: Trelleborg C kl. 09.00

Hemkomst: kl.18.00

Kostar: 600:-

Anmälan: Anmälan till resorna skall göras på mail till: britten.jystrand@gmail.com
Inbetalning göres till bankgiro 359-4025 och glöm inte att skriva ditt namn och resans nummer.